Visit Norefjell Aktuelt Sommer på Høgevarde

Sommer på Høgevarde

Det svinger skikkelig på Høgevarde om dagen, med storstilt sykkelsatsing og sommeråpen Lavvo. Her ser du noe av det du kan oppleve på Høgevarde i sommer.

Sommer på Høgevarde

Storstilt sykkelsatsing, sommeråpen Lavvo, flotte fjellturer og bading i friskt fjellvann. Blant mye annet!

Satser på stisykling

Høgevarde er fantastisk året rundt, og i sommer skjer det masse spennende. Vi satser stort på stisykling, og i de kommende årene skal et av Europas største nettverk av stier for sykling etableres i vårt nærområde. I sommer og utover høsten regner vi med å åpne ca 20 km nye stier som passer både for nybegynnere og mer erfarne syklister. Les mer om årets sykkelnyheter her.

Vi åpner fortløpende nye stier gjennom sommeren og høsten, og på våre nettsider finner du mer informasjon og forslag til stier og rundturer på sykkel i området.

Shuttlebuss- NYTT TILBUD!

Fra Gulsvik vil det bli satt opp egne shuttlebusser, som tar deg og sykkelen din trygt tilbake til Høgevarde Fjellpark for mer moro! Bussen vil gå i helger samt i sommerferien, og det blir mulig å kjøpe både enkeltbilletter og dagskort.

OBS: Fram til stien Blueberry Jam åpner, vil shuttlebussen gå på ruten Heimseter-Høgevarde Fjellpark- toppen av Fjellheisen (mer informasjon og billetter lanseres senere).

Moro for store og små ved Lavvoen

Ved Lavvoen, midt i Fjellparken, finner du pumptrack! Denne byr på fartsfylte opplevelser for store og små. Her er det også et lite klatretårn for de minste, samt bord og benker for en pust i bakken.

Mattilbud i toppklasse i Lavvoen

Vår fjellcafé Lavvoen finner du sentralt plassert ved skiheisene i Fjellparken. I sommer tilbyr vi en noe enklere meny, samt vanlige kioskvarer som is og kald drikke.

Åpningstider fra og med fredag 23. juni:

  • Mandag- torsdag 11-15
  • Fredag 11-18 (afterbike 15-18)
  • Lørdag 11-18 (afterbike 15-18)
  • Søndag 11-15

Toalettene i Lavvoen er åpne 09-16 alle dager utleiebutikken holder åpent.

Stor solterrasse: Utenfor Lavvoen finner du en stor og solrik terrasse, med fabelaktig utsikt mot Fisketjern og fjellene rundt. Dette er det perfekte sted å slå seg ned for å nyte et glass eller en matbit etter en lang dag på sykkelsetet eller i fjellstøvlene!

Fjellvandring, fiske og bading

Landskapet på Høgevarde er perfekt for flotte vandreturer, enten du ønsker familievennlige rundturer eller mer utfordrende høyfjellsruter. Gå gjerne til DNT-hytta på Høgevarde som har sommeråpent med salg av kaffe, vafler og annet godt. Sjekk Høgevarde DNT på Facebook for åpningstider i sommer.

På Høgevarde finnes det en rekke flotte fiskevann. Prøv deg for eksempel i Fisketjern, like ved Lavvoen, eller ta turen til Fyrisjø. Vi kan ikke love deg fangst, men det er gode muligheter! Husk å løse fiskekort før du kaster kroken til vanns. Fiskekort ordner du enkelt på inatur.no.

Ved Fyrisjø er det en flott sandstrand. På varme dager er det deilig og forfriskende med et bad her, i friskt fjellvann. Her kan du også låne båt, helt gratis.

Tar du en liten ekspedisjon langs Gulsvikelva i området øst for Lavvoen, vil du finne en rekke utrolig vakre kulper og små fossefall – ypperlig for en eksotisk dukkert!